Dag 35 - 5 augustus
vanuit Verenigde Staten
Dag 35 - 5 augustus - San Francisco
We biked the bridge
20:45 lokale tijd - hotel
Hee lieve iedereen, wat een leuke reacties. Het is volgens mij inderdaad het hotel waar O&O en O&O ook in hebben gezeten! En de ipad bevalt supergoed, maar je moet hem niet ipv een laptop nemen. Het is gewoon een hebbedingetje! Vandaag werden we superrelaxed wakker, weer eens wat anders dan in die camper! Deden de gordijnen open en zagen dat het leven in SF al in volle gang was. Heerlijk lang in bed blijven liggen tussen de dikke dekens, wegzakkend in de superlekkere kussens! Rond kwart over 10 pas gingen we naar beneden. Lieke en ik hadden erg veel zin in een hamburger, en we dachten we doen eens gek. We hebben dus niet in het hotel ontbeten maar zijn in een keer naar de Fishermann's warf gelopen. Dit was weer een erg leuke indruk, zoals heel San Francisco is. Veel straatartiesten en zwervers, dat wel. Lieke en ik haalden een heerlijke burger bij de in&out, het was inmiddels al half 12 dus we zagen het als brunch, en Sjaan en Ellen aten bij de Subway. De Fishermann's warf is echt leuk om heen te gaan, heel gezellig maar wel erg touristisch! Maar dat is natuurlijk logisch in zo'n stad. We hebben lang gelopen, de stad verkend en toen gingen we naar het bedrijf waar we onze fietsen gingen huren, ‘bike the bridge'. Een kleine ingang, waar een supergrote garage achter schuil ging. We huurden 4 mountainbikes en nadat we de remmen en schakelingen getest hadden en helmen op hadden gezet (verplicht onder de 18, maar Sjaan en El hadden hem ook maar op gedaan), vertrokken we. De route was beschreven op een blaadje dat in een mapje aan je stuur hing. Na een tijdje kwamen we bij de kust en zagen we de geweldige Golden Gate Bridge. De kleine puntjes waren nog verscholen in de mist, maar dat trok gelukkig langzaam weg. We fietsten helemaal langs de kust en gingen nog Fort Point in, een Fort dat vroeger als verdedigingsgebouw is gebruikt. Dit was onder de brigde gebouwd, wel gewoon aan de kust, waarvandaan je een práchtig uitzicht op de brug had (nét niet eronder maar net een beetje aan de zijkant. Zodat je hem helemaal in de lengte zag). En toen was het tijd om echt de bridge op te gaan. Met de fietsen reden we de grote roden stalen brug op, erg indrukwekkend. Het was een voet-en fietspad, met verkeer van voren en van achter, dus we moesten erg oppassen waar we fietsten. Hier hadden we ook een prachtig uitzicht op Downtown SF. Veel foto's gemaakt en erg genoten van de tocht, het is een prachtige brug en iedereen is enthousiast. Ook Alcatraz was goed te zien. We kwamen uit bij nog een uitzichtpunt, en toen reden we Sausalito in. De weg hiernaartoe was een autoweg waar ook fietsers op mochten, en ging alleen maar naar beneden. We hoefden dus niet te trappen wat even lekker was. Er was verteld dat het hier warmer was dan in San Francisco, en ineens voelden we (echt van de ene op de andere seconde) de warmte onze spijkerbroeken en truien inglippen. De zon kwam door de wolken en we fietsten een vissersstadje in dat er érg gezellig uit zag, een echte aanrader. Hier hebben we de fietsen geparkeerd en zijn we de stad in gelopen waar we met hamburgers en patat hebben we lunnerd (lunch/diner om half 4). Toen we terug gingen naar de fietsen kwam ik nog een meisje van de hockey tegen, wat is het toch een kleine wereld. We zijn toen met de fietsen de veerboot op gegaan, een goede keus. Nu hoefden we niet de hele weg terug omhoog fietsen (en geloof me, dat was erg steil!) en we konden de brigde nu vanaf een andere kant zien. Het was erg leuk, we voeren heel dicht langs Alcatraz waar de boot zijn motor uit liet om ons lang te laten kijken. We zagen ook de bay bridge en heel down town San Fran, helemaal top! Erg leuk. We kwamen aan in de Port of San Francisco tussen alle hoge gebouwen, we keken onze ogen uit. We reden langs alle bays terug naar de plek om de fietsen in te leveren. Nadat we betaald hadden, liepen we terug naar de Warf. Paar souvenirwinkeltjes in gegaan en besloten om een drankje te drinken in het rainforest café, dat geweldige café waar we in Vegas ook hebben gedronken. Dit was al rond half 7, maar we zaten nog steeds helemaal vol van de hamburgers. We gingen rond half 8 weer op pad naar het hotel. Met de bus gegaan omdat we wel erg moe waren. Terwijl Sjaan en Ellen nog even wat boodschapjes deden om vanavond in de hotelkamer nog iets te eten, gingen Lieke en ik alweer terug naar het hotel. Even op de Ipad gespeeld. Zometeen gaan we zwemmen in het buitenzwembad, waarvandaan je ook nog uitzicht hebt op de verlichte stad. Het is wel ijskoud, want het was vandaag al koud met spijkerbroeken en truien aan, maar we gaan het gewoon lekker doen. Morgen laatste dagje San Francisco, dan een stukje vanuit een ander hotel. Dit is echt een topstad! Kusjes.Reacties
12 aug. 2010, 20:37
Leuk hoor jullie verhalen achteraf!!!!!! Ook al heb ik jullie al gesproken nu is jullie reisverslag voor ons ook bijna compleet!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}