Dag 13 - 14 juli
Dag 13 - 14 juli - Bryce Canyon, Arizona
Colaflesjes met een witte bovenkant
18:45 lokale tijd in Arizona, 17:45 lokale tijd in Californië - Camping
Hallo lieve volgers! Vandaag was een superleuke dag. We staan op een campground waar je een half uur moet lopen om te douchen, dus we zijn lekker gaan ontbijten en meteen weggegaan. Met onze natuurparken pas konden we weer gratis met de shuttlenbus, die ons naar Bryce Canyon NP bracht. Er waren verschillende punten waar de shuttle je naartoe kon brengen, we besloten om ons bij het Bryce punt af te laten zetten. De reis naar dit punt bracht ons geen wijsheid, het enige wat we zagen waren bomen zoals je ze in de Ardennen ziet. Geen rode rotsen. Sjaan en ik maakten ons wat zorgen, maar op het moment dat we over het randje van Bryce point keken bleek dat dat voor niks was geweest. Wat we zagen was niet te beschrijven. Toch zal ik het proberen. Overal grote rode rotsen die uit de grond kwamen steken. Een prachtig gezicht. Nog veel bomen tussendoor, een echt waanzinnig uitzicht. En dan hadden we nog niet eens een wandeling gemaakt.

We gingen ook nog naar een ander punt, namelijk het inspiration point. Een stijl paadje naar dit punt kwam uit bij een relatief klein plateau, hoog in de canyon. En wát een uitzicht hadden we daar. Het was het mooist van wat we tot nu toe hadden gezien.

Toen zijn we even naar het winkeltje gegaan en daar hebben we lekker gelunched. Toen gingen we naar Sunrise point, waarvandaan we een trail gingen wandelen. We hadden van vrienden gehoord dat de trail heel gaaf was. We begonnen aan de dalende wandeling, waar op een gegeven moment een t-splitsing was. Rechts was de wandeling die wij wilden doen, links een andere. Die van ons was helaas gesloten wegens vallende rotsen (fijn!), dus deden we de andere: de Queens Garden Trail. En wat hebben we daar veel geluk meegehad. Al snel begaven we ons tussen alle grote rotsen, en je voelde je meteen heel klein. Het begon met een zichzaggend pad tussen twee enorme rotsen.

Al snel zagen we ook de twee ‘bridges', die rotsen met elkaar verbonden.

We gingen verder met de hike, en na een uurtje/anderhalf uurtje begon het stijgende gedeelte. Ook dit was erg mooi en behalve de tientallen groundsquirrels zagen we ook een of twee roofvogels. Het mooie aan natuurparken is dat je je echt midden in de natuurwonderen kan begeven. Hier zie je Sjaan die tussen twee rotsen staat (dit was gewoon het pad!)

Uiteindelijk hebben we er ongeveer 2/3 uur over gedaan, en toen vonden we het ook wel weer mooi geweest met het wandelen (pijnlijke knieën van het dalen, pijnlijke kuiten van het stijgen). Langs de rand zijn we terug gewandeld naar het busstation, waar we onderweg ook nog een foto met z'n viertjes hebben gemaakt.

De shuttle bracht ons terug naar de camping. Onderweg zagen we een hert in de bosjes, en later nog een die de weg overstak. Leuk om te zien. Vervolgens zijn Lieke en ik lekker gaan zwemmen en Sjaan en Ellen hebben met nog wat campings gebeld. Ik mis Las Vegas, maar de Bryce Canyon heeft het weer helemaal goed gemaakt. Morgen zetten we onze reis door naar Lake Powell. See you there!
ps: titelverklaring: sommige rotsen die uitstaken, hadden een rode onderkant en witte bovenkant. en óók nog eens de vorm van een megacolaflesje! daarom dus! x
Hi there! Jullie kennen me niet, maar Ellen heeft mij 1x gezien met Mieke mijn collega. Door haar ben ik jullie reis aan het volgen. Wat leuk en heerlijk om jullie verhalen te lezen..ik lig in een deuk en geniet ervan. Nog heel veel plezier....voor je het weet zijn jullie weer in NL ook al zijn jullie nog een paar weken weg.
Groetjes Francis