Dag 21 - 22 juli

Dag 21 - 22 juli - San Diego

Aaien, voeren, aaien, voeren, aaien voeren.

20:24 lokale tijd - camping

Hee lieve iedereen. Eerst wil ik nog even wat over gisteravond vertellen. De ‘tokkies', die met een familie van nogal veel hier zijn, hadden een beetje eten over en vroegen of wij nog een hamburger wilden. We vonden het prima en we moesten met onze bordjes komen, waar we vervolgens onze eigen hamburgers en hotdogs helemaal konden samenstellen en alles mochten pakken wat we wilden! Heel erg aardige mensen, nog even met ze gepraat en vervolgens gesmuld: het was superlekker. We zaten na 1 hamburger en 1 hotdog wel hélemaal vol en hebben dus ook niet meer geBBQt. Buren, bedankt! Haha. Ook was er 's avonds nog een karaokeshow waar heel veel mensen waren, het was buiten op het grasveld en iedereen was aan het voetballen en alles, een hele gezellige sfeer. Om 10 voor 10 hoorden we knallen, en herinnerden we ons dat er in seaworld om 10 voor 10 elke avond vuurwerk is. Dus we liepen naar de bay. Meer mensen wisten dat dit er elke avond was, want sommigen zaten met hun stoeltje al klaar. We hebben hier, in de verte, boven de San Diego skyline, een van de mooiste vuurwerkshows ooit gezien. Heel erg leuk, en vanavond gaan we er weer van genieten. Nu even over vandaag.

Om kwart voor negen werden we met het shuttlebusje van de camping naar seaworld gebracht. Het weer liet een beetje van zich weten, de zon was niet zichtbaar in tegen stelling tot een beetje mist. Maar we hoopten dat het 's middags beter zou worden, en we hadden er zin in, dus we hadden nog goede hoop. Om 10 over 9 waren we er, na een stukje in San Diego te hebben gereden. We kochten een pas waarmee we 14 dagen onbeperkt in Seaworld en Universal Studios kunnen komen. We gaan maar 1 keer in elk park, maar dan was het alsnog een korting, dus die hebben we gekocht. Meteen in het park kreeg je een disneyland gevoel, heel gezellig muziekje op, mensen die met een glimlach rondlopen en kinderen die het uitgillen van de pret als ze met een man, verkleed als orka of pinguin, op de foto mogen. We begonnen met de roggen. Een groot bassin vol met grote roggen, die je mocht aaien als ze bij de rand kwamen. Dit vonden we hartstikke leuk, en het was heel rustig omdat we zo vroeg mogelijk het park in waren gegaan. De roggen voelden heel glibberig en het was leuk dat ze je echt op kwamen zoeken. We wasten onze handen en gingen door naar de zeeleeuwen. Hier kon je voor 6 dollar een bakje met 5 visjes erin kopen, om ze te voeren. Hier kochten we er een van en op het moment dat ik naar de zeeleeuwen toe liep begonnen ze keihard te...blaffen? Geluid te maken, in ieder geval. Heel leuk om die vissen te gooien die ze vervolgens opvangen in hun bek. We voerden nog even wat flamingo's, door een paar korreltjes in het water te gooien die op werden gegeten door de eenden die erbij zwommen. Toen liepen we door naar het dolfijnenbassin, waar we echt op het nippertje ze net niet aanraakten toen ze langs zwemden. Toen zagen we dat je ze kon voeren om half 11, en het was 10 voor 10 en de rij begon al aardig groot te worden. Dus we gingen in de rij staan, en om half 11 konden we al snel doorlopen. We betaalden 6 dollar per persoon. We werden met zijn vieren bij een dolfijnentrainer gezet waar een dolfijn bij zwom. Vervolgens mocht je hem aaien, een vis geven, en dat in totaal 3 keer per persoon. De trainer was heel aardig en je kreeg echt de tijd om de dolfijn aandacht te geven. Dit vonden we een heel bijzonder moment, het was echt jouw persoonlijke interactieve momentje met de dolfijn, zonder veel mensen om je heen of iemand die je dwingt om op te schieten. Heeeeel erg leuk. Je kon ook bij een tentje een foto maken, waarbij je op een orka zit. Je zit dan op een green screen Orka, en dan photoshoppen zij de orka eronder. Dit hebben we gedaan en die is heel leuk geworden, ik zal hem thuis scanennen en erop zetten! Toen zijn we naar het Shamu stadium gelopen, waar de show ‘believe' zou spelen. We konden goede plaatsen vinden en hebben daar even lekker gezeten. Toen begon de show. Wát een spektakel. Het was een show met killer whales, Orka's. Het heette de ‘shamu' show, omdat Shamu de grootste killer whale van Seaworld is. Er was ook een zogeheten soak zone waar je in kon zitten, dat betekende dat je een grote kans had om nat te worden. Aangezien het nog vroeg op de dag was besloten we dat we daar niet zouden gaan zitten. En die soak zone was nog groot hoor, namelijk de eerste 16 rijen! Kun je nagaan hoe groot die dieren zijn en hoe erg ze kunnen spetteren! Het was een prachtige show. Hoe die orka's die sprongen maken, in het bad zwemmen en doen wat de trainers hun vragen. Hoe die trainers met die orka's omgaan, het is gewoon ontroerend. Heel erg mooi om te zien, die orka's doen echt alles wat de trainers vragen. Het is heel bijzonder om te zien hoe ze ook nog eens precies de sprongen timen. We waren allemaal erg onder de indruk van deze show. Het was ook nog eens een mooi verhaal, en bovendien mocht er in de show een jongetje met Shamu een truucje doen en zich nat laten spetteren. Dat was een heel vertederend gezicht.

Vervolgens zijn we naar de dolfijnenshow gegaan, die ook superleuk en indrukwekkend was. Nu lieten niet alleen dolfijnen, maar ook de trainers of andere mensen indrukwekkende sprongen zien. Ook hier hebben we weer erg van genoten.

Toen hebben we even lekker gegeten in Seaworld met patatjes en kiptenders (we love america because of the chicken tenders!).

Verder zijn we nog in wonders of the river geweest, wat niet heel bijzonder was. Hier zag je the water view van roggen en allemaal soorten vissen. We gingen ook naar de shark encounter waar je eerst van boven allemaal kleine haaitjes zag, en vervolgens in een tunnel liep waar dus overal om je heen water zat, behalve onder je. Hier zwommen ook grote haaien. We hebben ook nog de pinguins bezocht, wat een grappige beesten zijn dat zeg, maar het was er wel heel koud! Er was ook een antartica-gedeelte met ijsberen, grote walrussen en andere dieren Heel erg grappig!

Toen hebben we nog zeesterren opgepakt in een groot waterbassin. Toen zijn Lieke en ik in de achtbaan/splash: Journey to Atlantic geweest, die helemaal top was. Er werd gewaarschuwd dat je nat zou worden, maar dat viel reuze mee. Daarna besloten we om nog een keertje naar de Believe-show te gaan, aangezien die zoveel indruk op ons had gemaakt. Lieke en ik gingen op de vierde rij zitten (sjaan en ellen op de 50e ofzo), dus helemaal aan het begin van de soak zone! We hadden poncho's aangetrokken en daar hebben we geen spijt van gehad! Op het moment dat Shamu het publiek nat ging spetteren, werden we helemaal kletsnat! Gelukkig waren onze kleren dus niet helemaal nat, behalve mijn broek en mijn schoenen. Ik heb erna nog lekker lopen soppen in dat park. Het was heel leuk dat deze show met andere trainers was, en dus niet 100% hetzelfde was als de vorige. Weer hebben we hier erg van genoten. We zijn toen nog naar de roggen geweest, aangezien we dat zo leuk vonden, en nog een beetje rondgelopen. Toen was het al half 8 en zijn we naar het parkeerterrein gelopen, waar we kwart voor 8 opgehaald werden door de shuttlebus en naar de camping werden gebracht. Seaworld was echt helemaal geweldig, ik heb een nieuw lievelingsdier: de Orka. Wat een mooie beesten zijn dat. Wat trouwens ook leuk was, was toen de laatste show afgelopen was, we naar buiten liepen via een uitgang die boven het orkabassin loopt. Hier zagen we een orka die serieus vogels zat te plagen! Hij pakte een vis in zijn bek, spuugde die naar een vogel. Op het moment dat een vogel naar voren kwam om de vis te pakken, spuugde de orka 5 liter water op die vogel dat hij in zijn mond had! Dat was heel grappig om te zien. Dit deed hij ook een paar keer.

Nu zitten we op de camping nog een hamburgertje en spiesje te BBQen. In plaats van een karaokeshow is er nu een disco, dus we zitten nu heerlijk te genieten van amerikaanse 2-jaar-geleden-top-40 muziek, waarvan nu: YMCA. Het is me toch een tokkiecamping niet te geloven, gelukkig gaan we morgen lekker op weg naar LA. Nadat we vanavond van het vuurwerk hebben genoten natuurlijk! Het was echt een topdag, Seaworld is geweldig en ik ga er later met mijn kinderen zeker naartoe.

Kusjes

Ps: Het weer was uiteindelijk helemaal op, niet bloedheet, maar wel heel lekker!

Pps: tijdens de tweede orka-show wilde Sjaan voor Sjaan en Ellen even lekker een biertje kopen. Dus ze ging met 20 dollar in haar zak dat hele gebeuren uit om even een biertje te kopen. Ze kwam bij het tentje en toen zei ze: 2 beers, please. En weet je wat die gozer zei!? Can I see you ID please! Dus Sjaan legt uit dat ze 51 is en haar partner 55, maar nee, ze kreeg het niet mee! Omdat ze twee biertjes wilde kopen, moest ze ook van twee mensen het ID kunnen laten zien. Sjaan vond dit iets te veel moeite en is toen maar zonder biertje terug gegaan, haha!

Wil

Geweldig he dat Seaworld!! Daar hebben wij toen ook zo van genoten!! En jullie voelen je toch wel thuis tussen die Tokkies, ha,ha!!! Nou Sjaan toch wel goed van die Amerikanen dat ze niet eens kunnen zien dat je al 50 bent, of ben je gewoon zo opgeknapt in de States!!!! Heel veel plezier nog allemaal.

Marja

Hoi meiden wat gaaf snap wel dat jullie enorm genieten. Hebben ellen en sjaan stiekem een complete make-over laten doen dat ze er zo jong uitzien? Het is vast hilarisch die tokkie-camping maar nu misschien ook wel genoeg. Ik ga morgen weg voor een romantisch weekend met Frans dus helaas geen computer. Kijk dinsdag weer hoe het met jullie is. Veel plezier en een dikke zoen van mij voor jullie allen. Ps Foto's prachtig en indrukwekkend

Marijke

Fantastisch land die US of A. Als ze gaan vragen om een ID voor n biertje, zou ik zeggen topvraag! Beter dan dat ze
"mevrouw" tegen je zegen!!

Carla

Wat een vakantie zeg! Jullie vervelen je niet he!!! Ik heb wel het gevoel dat de tijd vliegt hoor! Geniet er nog maar met volle teugen van! Tip van de dag: als je volgende keer een biertje haalt: tanden eruit en met een wandelstok ........