Dag 23 - 24 juli
Dag 23 - 24 juli - Los Angeles
Ster, ster, ster, nog een ster, hé, nog een ster. Hé kijk daar: een ster!
22:45 lokale tijd - camping
Hooi iedereen! Vandaag hadden we een leuke, maar vermoeiende dag. We begonnen heerlijk met uit te slapen en rustig wakker te worden. Ellen en Sjaan hebben toen nog wat campings gereserveerd, waaronder de duurste tot nu toe van de hele vakantie. Op Malibu beach, met seaview! Hopen dat het niet hetzelfde als de tokkiecamping is, die de 2e duurste is na de Malibubeach, waarbij we ook seaview zouden krijgen! Maar ik heb er alle vertrouwen in. We hadden vanochtend allemaal even de rust nodig, om even de batterij op te laden. Toen gingen we naar LA! We liepen in een half uur naar de metrobus. We kochten voor 6 dollar per persoon een kaartje waarmee je de hele dag lang onbeperkt gebruik kon maken van al het openbaar vervoer in LA, een echte tip! We gingen met de metrobus naar de ondergrondse metro. Hier zaten we nog wat haltes in en uiteindelijk hebben we er in totaal anderhalf uur over gedaan om vanuit de camping in LA, naar Hollywood te komen. Vanaf het moment dat we het metrostation uitstapten, zag je al sterren op de grond van de beroemde walk of fame. We zagen een lange straat links en rechts met een paar gebouwen, en verder aan beide kanten alleen maar kledingwinkels, souvenirwinkeltjes en eettentjes. Het eerste wat mij opviel, afgezien van de palmbomen, sterren in de grond en de drukte op de weg, was een leuke kledingwinkel, namelijk de American Eagle waar we toen even wat dingetjes hebben gekocht. We zijn erg veel souvenirwinkeltjes in en uit geweest en hebben uiteindelijk allemaal wel een t-shirt of trui of allebei gekocht! Aangezien het al rond een uur of 2 was, hebben we eerst even lekker gelunchd. Ik een stuk pizza, ellen een broodje kip en de Witjes een broodje Mac. We hebben de Walk of Fame een heel groot stuk afgelopen, inclusief het stuk met the Chinese Theatre waar sterren, meestal al lang geleden, hun hand en voetafdrukken in het cement hebben gezet. Ik ben er zo achter gekomen dat ik veel grotere handen heb dan Julie Andrews had in de 50ies. Dit was heel leuk en we hebben hier wat foto's gemaakt. Een paar meter verder was de ster van Michael Jackson, waar het constant druk is geweest. Iedereen zat te dringen om een foto. Best gek om te zien, dat mensen graag op de foto willen met een stoeptegel. Maar wij wilden de sfeer niet verpesten en zijn er ook mee op de foto geweest, al was het maar omdat we het stiekem toch wel erg leuk vonden. Toen gingen we met de bus een stukje verder rijden, en zag Ellen vanuit de bus 1 seconde het Hollywood sign in de bergen! Dus zijn we meteen uitgestapt en een stukje terug gereden, waar we inderdaad van grote afstand het Hollywood Sign konden zien. We vonden dit heel bijzonder omdat het zulke beroemde letters zijn, maar tegelijkertijd viel het een beetje tegen. Het zijn letters op een berg, that's it. Het bijzondere is dat ze zo beroemd zijn en dat maakte het ook wel weer leuk. Ik hoop dat we dinsdag, als we LA uit rijden, nog er wat dichterbij kunnen komen.
We werden om de 5 meter op straat gevraagd of we een sightseeing tour wilden doen, wat we absoluut niet wilden doen en we dus ook een beetje gek van werden.
Het was alweer wat later op de dag en we wilden nog een drankje doen in het Hard Rock Café. Hier was het erg druk en we hadden niet zo'n zin om aan de bar te zitten, dus hebben we midden op Hollywood Boulevard op een terrasje gezeten, bestaande uit 2 tafeltjes met net genoeg stoelen, midden op de stoep. Was wel een magisch moment. Nadat we nog een paar winkeltjes in waren gegaan, vonden we het rond zevenen wel mooi geweest. We gingen met de metro en de metrobus terug naar niet-downtown LA. Vanaf daar liepen we 20 minuten naar een Pizzaria en de In'n out burger, waar we eten hebben gehaald. Daarna nog een kwartiertje naar huis, wat een erg zwaar kwartiertje was. Het was laat, we hadden pijn aan onze voeten en verlangden naar het eten en wat te drinken. Dit zorgde er wel voor dat we meer van de koude cola en de lekkere pizza konden genieten. 's Avonds hebben we nagenoten, Lieke en ik hebben popstars gekeken op de laptop en we hebben een beetje uitgerust. We hebben allemaal zin in morgen, Universal Studios! We zijn wel bang dat het druk wordt, want het is zondag natuurlijk! Maar we hebben er no matter what superveel zin in!
Kus aan allemaal, en extra veel aan mijn 16jarige vriendinnetje Febe!! Loveyou!Reacties
Ahh weer zo'n superleuk dagje in LA!!
Hihi, superlief van je dat laatste, ook
heel erg bedankt voor je lieve smsje!!
XXXXXX
Helemaal te gek he ,op de foto met een stoeptegel! Maar toch hoort het er bij, ik heb er ook zo een, weet alleen niet meer met wie! Wel fantastisch wat jullie allemaal doen hoor! Ik begin wel een beetje jaloers te worden. Liefs!