Dag 25 - 26 juli

Dag 25 - 26 juli - Los Angeles

Wooooww

20:45 lokale tijd - camping

Hee iedereen! Ten eerste sorry voor mijn veeel te uitgebreide stukje van gisteren, was een beetje enthousiast, ik zal het vandaag korter (proberen te) maken! Oke, wat denken jullie, wordt het een :hallo, het was leuk we durfden overal in-stukje, of: hallo, het was leuk maar we zijn nergens in geweest-stukje? Degene die voor de laatste optie ging heeft het helaas (of gelukkig!?) fout! Het was helemaal top. We kwamen er gisteravond achter dat het park pas om half 11 open ging, we vonden het wel prima en hebben zo dus lekker wat langer in ons bed kunnen liggen. Rond half 11 liepen we de door de ingang van het supervette park: Six Flags Magic Mountain! We zagen vanaf de weg de gigantische achtbanen al boven de bomen uitsteken, en toen we er zo langs liepen kregen we (Lieke en ik) de kriebels omdat we er zo veel zin in hadden! We gingen snel van start, wetend dat er nu nog geen lange rijen zouden staan. Even voor de duidelijkheid, er zijn 4 categorieën. Blauw, de water rides, paars, the thrill seekers in training (minst eng), roze, the moderate six flags thrills (middel) en oranje, de maximum six Flags thrills (engst) .We begonnen met de viper, een rode achtbaan die in het oranje vakje behoort. We stonden om 10 voor 11 in de rij en waren 5 minuten later al aan de beurt. Het was een gave achtbaan met zeven loopings en 3 kurkentrekkers! Om kwart over 11 stonden we in de rij voor the revolution, in het roze vakje. Dit was de eerste overdekopachtbaan ooit gebouwd. Hier hoefden we maar een kwartiertje te wachten, we zaten voorin en hij was erg leuk (had maar 1 looping). Toen gingen we naar (voor mij) een van de hoogtepunten van de dag, namelijk de Tatsu. Rond half 12 gingen we de rij in, en half 1 waren we uiteindelijk weer terug bij de moeders. Wat was er zo bijzonder aan deze achtbaan? Ten eerste was het een superlange, hoge, mooie rails. Ten tweede zat je er heel bijzonder in. Je ging gewoon zitten als een achtbaan die onder de rails hangt, alleen werden nu je voeten ook vastgemaakt. En voordat je vertrok, werden je voeten richting de rails getrokken, om het zo maar even uit te spreken. Je keek dus naar beneden en hing evenwijdig aan de baan (begrijp je?). En dan ook nog zo snel en zo'n gave baan, het was de vetste achtbaan ooit, het leek alsof je vloog! Een Amerikaanse man die net uit de achtbaan kwam zei tegen zijn vriend: ‘it felt like my stomach was coming out of my mouth'. Misschien niet helemaal hoe ik het zou beschrijven, maar ik vond het wel een goede slogan en het klopte wel met wat je voelde! De sfeer van het park was trouwens heel leuk, geen prinsessen let's all be happy muziek zoals in Disney en Universal , maar wel hele gezellige stoere muziek en de mensen waren erg aardig. Het was niet druk, tot aan het eind van de middag. Maar het viel over het algemeen heel erg mee. Nadat we in de Ninja, roze, the west coast's fastest suspended rollercoaster waren geweest en in de splash waren gegaan, gingen we naar de Terminator, een houten achtbaan waar we een uur voor in de rij hebben gestaan maar er ook een erg lang en snel ritje voor terug kregen, helemaal top. Toen hebben we een patatje gegeten en zijn we even bijgekomen van het lange staan. Toen gingen we naar een hele bijzondere achtbaan, namelijk the Riddlers Revenge, een stand-up achtbaan (oranje kolom)! Hierin STA je dus, je wordt wel goed vastgemaakt, en ga je een supervette baan af met veel loopings en rare kurkentrekkers. Dit heeft ons ook een uur gekost, maar was de moeite zeker waard. Toen zijn we na wat overleg in de Goliath (oranje kolom) gegaan, heb je vast wel van gehoord, bekend om zijn supersteile droppings. Staat beschreven als: ‘monster coaster with 255-foot first drop into a 120-foot underground tunnel at 85 mph'. Er stond dat het anderhalf uur wachten was, maar we waren na een half uurtje/3 kwartier al aan de beurt! Hij was echt suuupergaaf en we hebben echt van deze achtbaan genoten. Even voor de duidelijkheid: hij is 2 keer zo hoog als de Goliath in Walibi in Nederland! Helemaal top top top! Toen zijn we nog in de batman geweest (oranje), een achtbaan waar je onder de rails hangt, en toen zijn we nog 2x in de riddlers revenge (stand-up) achtbaan geweest. De wachtrij hiervan was anderhalf uur, maar Lieke en ik gingen via de Single Riders Lane. Hier wacht je ongeveer 2 minuten en vul je plaatsen op. Je zit niet naast elkaar, maar kan in 10 minuten 2x in een achtbaan waar mensen per keer anderhalf uur voor wachten! Helemaal top! Toen waren waren we klaar, pijn aan onze voeten van het lopen en wachten, vermoeide ogen, Sjaan en Ellen klaar met wachten, gewoon helemaal op. En we hadden alles gedaan wat we wilden, dus goed gepland. Half 8 liepen we terug naar de camper waar we nog een prachtig uitzicht hadden op de bergen en de achtbanen met de bijna zakkende zon erachter. We zijn meteen naar de camping gereden en nu gaan we eten. Het was top, helemaal top! Kusjes.

Anne

En trouwens, we hadden van tevoren online kaartjes gekocht. Hier betaalde iedereen de kinderprijs, dus 35 dollar, in plaats van 69 dollar! En we hoefden ook nog eens niet in de rij te staan voor de kaartjes, dus echt een top move!

Anne

oh en trouwens, je kon in een tentje voor 5 dollar je leeftijd laten raden en als die vrouw het fout gokte, mocht je een prijs uitzoeken. ellen wilde dit wel en ze werd 42 geschat! haha dus wij zijn lekker met een grote knuffel van een banaan (ja, echt) naar huis gegaan!

Annemieke

Gaaf hoor Anne!! Maar uh.......word geloof ik al 'n beetje misselijk bij het idee.
Zijn de moeders nergens in geweest?
Geniet maar weer verder jullie!!

Daaaagggg!!

femke

Klinkt gaaf meiden! Zijn Sjaan en Ellen ook nog ergens in geweest of hebben zij heel de dag moeten wachten?!

X

marja

Zo ik ben weer bij. Wat een feest is dat zeg al die 8banen, ben bijna jaloers, haha.Ik vind jullie stoer want ik ben al bang op de stoeprand, qua hoogtevrees. Maar ik kan me voorstellen dat als je dat niet hebt dat het compleet kicken is. Ook de studio's natuurlijk gaaf, lijkt me heel bijzonder als je op plekken komt die je kent uit films. Gaaf hoor dat jullie alles doen wat er te doen is en zoveel verschillende mooie en leuke dingen doet en ziet. Jullie hebben herinneringen voor jaren en foto's natuurlijk. Als jullie terug zijn wil ik graag foto's kijken en verhalen horen. Kan me wel voorstellen dat jullie ondertussen trek hebben in een bal gehakt met andijvie of blijven jullie het Amerikaanse dieet volgen? Ik ga vandaag mijn spullen pakken om morgen naar Normandie te gaan.Helemaal zin in. Ik geloof dat er op de camping een computer staat dus ga zeker proberen verder te lezen en te reageren. Nou lieve dames nog heel veel plezier en een dikke kus Marja

Marijke Kors

Tis een kopie: $70,- betalen en dan de hele dag op n bankie hangen. Als jullie nu de volgende keer ergens op n bankie willen hangen, bij mij in de achtertuin doe ik voor $50,-!

Anne

Haha, wat een leuke reacties weer! Sjaan en Ellentje zijn nergens ingeweest en hebben de hele dag op bankies gezeten om op ons te wachten, superlief! Marja veel plezier in normandie en we gaan snel de foto's bekijken haha! kusjes

Carla

Nou meiden, zo te horen vervelen jullie je niet he? En zo te horen hebben jullie er nog lang geen genoeg van toch? Op naar het volfgende .... ben benoeuwd wat we morgen te lezen krijgen. Lieke, ga jij weer eens een keertje schrijven? Vorige keer heb ik echt om je moeten lachen ... zeker toen je schreef dat er een poepslang werd geleegd naast jullie BBQ! Trouwens: Allaa is weer uit het ziekenhuis (was daar 8 dagen). Bye

Wil

Jeetje, ik wordt al niet goed als ik het lees!! Geweldig hoor Ja en dat van Ellen en die 42 jaar! dat vind ik toch een raar verhaal! Goh Sjaan heb jij weer, ben je ineens de oudste!!!!
Nou geniet maar lekker verder!!!