Dag 31 - 1 augustus
01 aug. 2010
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Dag 31 - 1 augustus - Santa Cruz
Grootste Golfbaan ter wereld.
19:50 lokale tijd - camping
Vandaag was een laaaange dag. Heel lang in de auto gezeten. We gingen al vroeg weg, namelijk om 9 uur al. Na nog even gedag te hebben gezegd tegen onze aardige buren vertrokken we, richting de mist die er hing. We reden langs de kust over een slingerend bergpad, maar het was erg mooi. Op een gegeven moment stopten we omdat er een uitkijkpunt was voor elephant seals. Je zag in de zee en op het strand superveel van die grote beesten liggen, ze stonken enorm en konden keihard geluid maken! Driekwart van deze beesten sliep, de rest was aan het vechten, zwemmen, of probeerde het strand op de komen. Het was erg grappig om te zien. Ook waren er enorm veel groundsquirrels, ook hele kleintjes. Deze waren allesbehalve bang en kwamen erg dichtbij. Ook zagen we in de bosjes een slang. Een man pakte hem op, een slang van een meter maar niet giftig. Lieke en ik hebben hem nog even aangeraakt en om onze armen laten draaien terwijl de man het kopje vast hield. Eerste keer ooit dat we een wilde slang hebben aangeraakt! Nadat we een magneetje hadden verkocht die een oude ranger daar stond te verkopen terwijl hij een oogje in het zeil hield, vertrokken we weer. Het was half 11 en we reden tot 1 uur, waar we een lunchplekje hadden gevonden. We zijn nog een aantal keren gestopt om even naar het strand te kijken. Toen reden we de 17-mile drive op, wat best indrukwekkend was volgens Ellen en Sjaan maar wat Lieke en ik gewoon op de normale kust vonden lijken. Maar na een paar minuten zag het er wel vet uit, supergrote huizen en de kust zag er leuk uit. Een paar keer gestopt om even het water te voelen, ijskoud! Ook is daar de grootste golfbaan ter wereld, en dat hebben we geweten want het duurde lang om eromheen te rijden. Nog een souvernirtje gekocht en toen weer doorgereden, richting de camping in Santa Cruz. En uiteindelijk kwamen we rond half 6 eindelijk aan op de camping. Het is erg fris en er is verder niet heel veel te doen, toch gaan we hier 2 dagen blijven (echt óp de camping). Hopelijk halen we de parents nog over om even naar het strand te gaan of naar een dorpje in de buurt! En nu gaan we ook onze aanvallen op San Francisco en New York plannen! Want ja, we beginnen nu al aan het einde van de vakantie te komen aangezien we de camper over 3 dagen al in moeten inleveren L. Gelukkig kunnen we ons nog op twee topsteden verheugen. We hebben er zin in! Kusjes.Reacties
02 aug. 2010, 10:12
Het houdt niet op! De het ene verhaal is nog mooier dan het andere! Dat jullie de vakantie van je leven maakt is nu wel duidelijk. Denken jullie dat je ooit weer in een normaal ritme kunt komen als je eenmaal weet thuis bent? Zal heeeeeeeeeeel moeilijk zijn. Misschien nog 6 weken er aan vast knopen? West Amerika zit er nu dus bijna op en dan komt er gelukkig nog wat! Blijf genieten en bedenk dat het wel heeeeeel erg uniek is wat jullie doen. Hele dikke kus M&M
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}