Dag 34 - 4 augustus

Dag 34 - 4 augustus - San Francisco

Bye bye campertje, hello Hotel, San Francisco, new Ipad.

21:00 lokale tijd - camping

Wauwie wat een indrukwekkende dag! Ten eerste zou ik nu op onze nieuwe IPAD! Het stukje kunnen schrijven, maar dat neemt te veel tijd in beslag en iedereen wil hem uit proberen! Ik zal maar gewoon bij het begin beginnen. We stonden ERG vroeg op, want ons doel was om half 8 weg te rijden. Met alle dingetjes die we nog moesten schoonmaken en inpakken vertrokken we uiteindelijk kwart over 8, het is misschien 3 kwartier later, maar alsnog lekker vroeg. We reden richting Cruise Amerika, dezelfde plaats waar we onze camper op hadden gehaald. Rond 10 uur kwamen we na de mooie kustroute aan bij Cruise Amerika. Grappig dat het precies dezelfde is, hier stonden we 4,5 weken geleden vol verwachtingen, niet wetend wat er zou komen, te popelen om onze camper in te gaan. Toen was het mooi weer geweest, dit keer was het grauw en mistig. Een beetje toepasselijk, want het afscheid nemen van de camper viel erg zwaar (viel reuze mee). We zetten onze bagage en de spullen op de stoep en vertelden wat ons mee en tegen viel. We kregen de dag bij de garage, en alle onkosten door de kapotte koelkast keurig vergoed al leek de vrouw achter de balie niet erg geïnteresseerd. Er werd een taxibusje voor ons gebeld die ons kwart voor 11 op kwam halen. We reden over de enorm grote Bay Bridge, waar we een eerste geweldige indruk van San Francisco konden krijgen. We zagen de Golden Gate zonder de toppen, want een mistlaag hing boven de stad. We zagen Alcatraz en alle hoge gebouwen van een afstandje. We checkten 5 voor half 12 in in het prachtige hotel, Holiday Inn. Na wat gedoe met de liften omdat we ons pasje er te snel doorheen haalden, kwamen we eindelijk op de 11e verdieping aan en konden we onze hotelkamer in. Het eerste wat we zagen was het geweldige uitzicht op de stad. Je ziet een steile straat omhoog gaan, veel gebouwen (de daken ervan), beneden het zwembad van ons hotel dat ook op het dak van een gebouw is gemaakt, en rechts in de verte de zee met boten erop. Prachtig. Even genoten, snel naar beneden gegaan om de stad onveilig te maken (met onze truien aan!). Energie getankt bij de starbucks (lieke en ik hebben de caramel frappucino helemaal uitgevonden) en toen heerlijk de stad in gegaan. Leuke winkels in geweest en nogmaals wat kleren gekocht (Abercrombie en fitch!J). om 2 uur zijn we bij de subway een heerlijk broodje gaan halen die we op een trap op union square op hebben gegeten. En toen gingen we eindelijk naar dé bestemming: de APPLE STORE! Binnengekomen waren er ongeveer 12 iphones en 24 ipads die je gewoon kon uitproberen. Even mee gespeeld en het maakte ons alleen maar enthousiaster. De verkoper zei dat ze alleen nog de Ipad 16G met wifi en 3g hadden, en die hebben we na wat overleg gekocht! EINDELIJK! Ons lang gewilde gadget hebben we nu eindelijk in handen. Meteen een hoesje erbij gekocht en even bijkomen met een drankje op een terrasje. Hier hebben we even een tijdje gezeten om uit te rusten (we hadden nog geen bus genomen en waren zelf alle heuvels op en af gelopen), De ober dacht dat we Duits waren en heeft ons de hele tijd in het duits aangesproken. Toen gingen we naar ChinaTown, het was al tegen 5en en we hadden erge honger. De sfeer was op het begin minder chinees dan we hadden verwacht, niet zoals in New York, maar het werd wel gaaf. Een paar slechte chinese winkeltjes ingeweest en toen besloten we om te gaan eten in het restaurant ‘chinatown'(origineel!!!). Hier hebben we echt suuuperlekker gegeten, bijna net zo lekker als het chinese restaurant waar we twee keer met Marco en Marian (O&O) hebben gegeten. We kregen als toetje oa een fortunecookie, wat erg opmerkelijk was aangezien Sjaan en Ellen hetzelfde lot hebben. We zaten helemaal vol en begonnen op onze reis naar het hotel, wat niet meeviel aangezien het erg koud was geworden en we nu meer heuvels op dan af moesten. Maar we hielden de goede moed erin en na nog wat boodschapjes te hebben gedaan kwamen we om half 8 weer aan in het hotel. Eindelijk de ipad opgengemaakt en aangesloten op de minilaptop. Hij bevalt heel goed en het is prachtige kwaliteit. We zijn er allemaal al mee geweest behalve Ellen en hebben er leuke spelletjes op gezet.

Morgen gaan we de Bridge Biken, hebben we zin in! Hopen dat het iets mooier weer wordt zodat we de puntjes van de brigde kunnen zien! Veel kusjes van een zeer happy gezinnetje dat de camper nog niet mist met deze chille hotelkamer! xx

Wil

He,he eindelijk die Ipad in handen. Gaaf hoor!! Ben benieuwd wat je er mee kan. Goh nou is jullie vakantie in de camper afgelopen, maar je begint gewoon aan de volgende vakantie!! Nou heel veel plezier in San Francisco en voorzichtig op de bridge hoor!!!

Annemieke

Gaaf hoor, zo'n Ipad, wil 'm straks ook wel eens bekijken. Ik denk niet iets voor mij, heb al moeite met m'n nieuwe Samsungfoon. Probeer al weken foto's van de poezen naar jullie te sturen....
Heel veel plezier nog, en volop genieten in die laatste week he!! Wat is die tijd snel gegaan he?
Kus Annemieke

Kokkie

Weer zo'n geweldig verhaal. En dan nu de stedentrips. Volgens mij zitten jullie in hetzelfde hotel waar wij met Wil en Arjan zijn geweest. Gaan jullie nog eten eten bij "Stinking Rose"? Doen hoor! Ligt niet zo ver van het hotel vandaan. En natuurlijk niet de kronkelweg met de hortensia's vergeten! (kan fff niet op de naam komen) Nou meiden blijf genieten en wij kijken alweer uit naar het nieuwe verhaal! XXXXXX M&M (O&O)

Kokkie

Ik weet het weer "Lombard Street"!!!!!

femke

Vin is jaloers op jullie met die Ipad! En ik ook wel een beetje.. veel plezier morgen!

X

mieke

Hallo lieve luitjes,
Peter en ik zijn weer terug van vakantie en weer helemaal bijgelezen. Jullie hebben het echt waanzinnig.
Jullie gaan inderdaad nu een "tweede' vakantie in.
Wij hebben het ook erg leuk gehad met goed weer. Dat is altijd maar afwachten in Noorwegen.
Nog heel veel plezier, veel liefs en een dikke kus van ons.